2000 TL alışverişinize sepette 200 TL İNDİRİM!

500 TL ve üzeri siparişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ!

Sepetiniz

Sepetiniz boş

Nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz?

Bunları deneyebilirsiniz...

Doğru Saç Bakımının Püf Noktaları

   Mevsim geçişleri, stres, sürekli şekillendirmek derken günlük hayatımızda saçlarımızın yıpranmasına sebep oluyoruz. Saçlarımızın hem görüntüsü hem de sağlığı için bize düşen görev onların bakımını aksatmamak. Daha sağlıklı, daha parıltılı ve daha yumuşak saçlar için saç bakımını evde yapmak mantıklı bir seçenek. Peki, saç bakımı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar neler? Sağlıklı saçlar için doğru ürünleri kullandığımıza nasıl emin olabiliriz?

 

Saç Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken 5 Nokta

   Saçları ile ilgili problemler yaşayan insanların saç bakımında ve günlük hayatlarında sıklıkla yaptığı bazı ortak hatalar bulunuyor. Bu hatalar saçların çabuk kırılmasına, yağlanmasına ya da elektriklenmesine sebebiyet verebiliyor. Daha sağlıklı saçlar için bakım yaparken ve günlük kullanımda dikkat etmemiz gereken bazı püf noktalar şu şekilde sıralanabilir:

Saçları Belirli Aralıklarla Yıkamak: Saçları sık sık yıkamak her ne kadar temizlik hissi veriyor olsa da saçın kendi nemini kaybetmesine sebep olur. Saç derisi sürekli olarak yıkandığında yağ dengesi bozulur ve saçlar daha sık yağlanmaya başlar. Yağlı saçlara sahip olan birçok insan, sürekli olarak saçlarını temiz tutmaya çalıştığı için bu problemi aşamıyor olmak mümkündür. Aynı şekilde saçları uzun süre yıkamamanın da çeşitli problemlere sebebiyet verdiği göz önünde bulundurulduğunda, kendi saçınız için doğru aralıkları tespit etmeniz ve buna göre saçlarınızı yıkamanız en sağlıklı sonuca ulaşmanızı sağlar.

Isıdan Uzak Durmak: Zor şekillenen saçlara sahip olan insanların ilk başvurduğu yöntemlerden birisi ısı kullanmak oluyor. Bu her ne kadar basit bir yol olsa da sürekli olarak ısı uygulamak, saçların daha çabuk kırılmasına sebebiyet veriyor. Ek olarak, ısıya maruz kalan saçlar gittikçe daha çok kuruyor ve kabarıyor. Özellikle de ısı kullanmadan önce herhangi bir koruyucu ürün kullanmamak saçların çok daha fazla yıpranmasına neden oluyor. Tüm bu durumları yaşamamak için saçlarınızı mümkün olduğunca ısıdan uzak tutmanız ve ısı uygulamadan önce koruyucu bir ürün kullanmanız gerekiyor.

Saç Boyatma Sıklığına Dikkat Etmek: Saçları sık sık boyatmak da ısı uygulamak kadar saça zarar veren bir etken. Haftada bir kadar kısa aralıklarla saç boyatmak, dökülme gibi büyük problemlere yol açabilir. Bunu önlemek adına saç boyatma aralığını genişletmek doğru bir seçenek olur. Saçlarınızı boyattıktan sonra gerekli bakımlarınızı aksatmamanız daha sağlıklı sonuçlar elde etmenizi sağlar.

Saçları Düzenli Kestirmek: Yıpranmış saçlar çoğu kişinin ortak problemleri arasında yer alıyor. Önceki maddelerde de görüldüğü gibi saçların yıpranması birçok sebebe bağlı olabilir. Bu sebeplerden en önemlisi de saçları uzun süre kestirmemektir. Birçok insan saçlarının uzunluğunu bozmak istemediği için çareyi farklı yollarda aramayı tercih edebiliyor. Örneğin, kırık saç uçlarını kestirmek yerine onları onarmak için uğraşmak gibi. Elbette bu yöntem de çoğu kişide işe yarayabilir ancak saçları düzenli olarak kestirmek hem kırık uçlardan kurtulmayı hem de saçların hava almasını sağlar. Ek olarak, saçları düzenli olarak kestirmek saçların daha sağlıklı uzamasını sağlayan bir etkendir.

Saç Bakımında Doğru Ürünleri Kullanmak: Saç tipini tanımak ve problemleri doğru analiz edebilmek, yapılan saç bakımından en iyi etkiyi alabilmeyi sağlar. Kullanılan şampuan, krem, serum, maske ya da doğal yağların saç tipine ve problemine uygun olması gerekir. Bu sebeple ilk olarak saçınızdaki problemin ne olduğuna karar vermeli ve saç tipinizi doğru belirleyerek bakım rutininizi oluşturmalısınız. Elbette bakım rutininizi oluştururken ürün seçiminize de dikkat etmeniz gerekir.

MAKIAJ Saç Bakım Ürünleri
Saçlar her zaman en iyi bakıma ihtiyaç duyar. Bu bakımı sağlamak için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise en iyi içeriklere sahip ürünleri kullanmaktır. MAKIAJ, ürettiği saç bakım ürünleri ile saç bakım rutininizdeki eksiklikleri tamamlıyor.

Dökülme Karşıtı Besleyici Saç Serumu, güçlü içeriği sayesinde saç dökülmelerini azaltır, saçın gücünü artırır, büyümeyi teşvik eder, saç derisi koşullarını iyileştirir ve saç dökülme bozukluklarını önler. Patentli bileşenlerden oluşan formülü ile saç yüzeyindeki hasarları giderdiği ve iyi bir saç bakım/onarım etkisi gösterdiği tespit edilmiştir. İçeriğinde bulunan, zeytin ağacı yapraklarından elde edilen apigenin ve oleanolik asit ile saç dökülmesini önlemek için folikül yaşlanma süreciyle savaşır.

Saç, Cilt, Tırnak Bakım Kapsülü, içeriğindeki Biotin, Selenyum ve Çinko ile daha güçlü saçlara sahip olmanızı sağlar. Aynı zamanda saç, cilt ve tırnak bakımı olmak üzere üç farklı bakım rutininize katkıda bulunur.

Önceki Gönderi
Sonraki Gönderi